JW Bespoke were appointed to carry out a full overhaul of the existing Victorian, end of terrace property in Leytonstone.

The house is large but laid out in such a way that makes the spaces difficult to use effectively. The extending of the house did not have to be vast but simple and effective in its use of space and natural light.

The resulting design which achieved planning permission in June 2018 is a side return extension in a buff coloured London Stock brick to match the existing house with red brick detailing and Crittall-style windows.

An additional storey has been created by adding a master suite in the loft space. An L-shaped dormer window extrudes from the existing roof line to increase headheight and the usability of the space, whilst a Juliette balcony and carefully positioned rooflights allow natural light to fill the entire room.

This project will be starting on site in Spring of 2019.

 

Re-using large awkward spaces to create well-proportioned, practical spaces for modern living

Leytonstone, London.

Side return extension plus loft conversion works.
Show More
Show More
  • Houzz Social Icon
  • Wix Twitter page
  • Pinterest App Icon
  • Wix Google+ page
  • Instagram App Icon

contact@jwbespoke.co.uk

 

01707 538038

© 2019 by Joe Williams.

Proudly created with Wix.com

Hertfordshire bespoke architecture and interior design consultancy - Hertford/ surrounding areas and north London -Extensions, renovations, refurbishment & new build houses.