Burnham-On-Crouch, Essex

From 'Design for me' competition to completion.
Extending to secure long term letting potential.

JW first became involved in this project having seen it advertised as an architectural design competition on website www.designfor-me.com

 

We proposed a sympathetic extension to the existing one-bedroom cottage that added an additional bedroom, along with plenty of storage. The design mirrored the form of the existing building but featured sharper detailing, oversized windows and maximised the view down to the marina.

 

We were fortunate enough to win the competition, secure planning approval for the designs and were commissioned to prepare the detailed drawings for the scheme.

 

JW were then also instructed to carry out site inspections and provide professional snagging services prior to practical completion.

 

The build was completed during holiday 'off-season' and reopened its doors in early May 2019.

 

New and Old
New and Old
Sunrise
Sunrise
View from the garden
View from the garden
Corridor to new room
Corridor to new room
Tall, vaulted ceilings
Tall, vaulted ceilings
Wake up to a view
Wake up to a view
Top light
Top light
Existing cottage living space
Existing cottage living space